FN Blog 2020. április 05. Vince napja

jog cimkével talált blogbejegyzések

1. Vér-nyomás » Felülteljesítők 2008-03-11 13:00:00
Az orvosi lobbi, amely a leghangosabb volt, nem ugyanonnan nézi a zűröket, mint ahonnan a leendő páciensek.
Cimkék: népszavaz, díj, jog
2. Jogblog » Baj van a jogszolgáltatással? 2007-05-15 12:54:47
Május 17-én Parlamenti Nyílt Napot tartanak az igazságszolgáltatási reform 10. évfordulója alkalmából. Több független jogászszervezet, ügyvédek és magánszemélyek azonban úgy látják, hogy nincs sok ok az ünneplésre, aggályaikat, kérdéseiket nyílt levélben fogalmazták meg.
Cimkék: bíróság, jog
3. Jogblog » Több-biztosítós modell: ombudsmani aggályok 2007-04-24 22:01:10
„..a reformok ígérnek, de egyidejűleg nem garantálnak olyan eredményeket, amelyek arányosak volnának az okozott veszteségekkel és kockázatokkal…”értékeli Lenkovics Barnabás, még országgyűlési biztosként az egészségügyi reform terveit.
Cimkék: egészségügy, alkotmány, jog
4. Jogblog » Lesz valaha jogszabály a Gönczöl jelentésből? 2007-02-07 16:38:14
A jelentés és visszhangja sok helyen olvasható, miután azonban már az a fő kérdés, hogy melyik oldalon áll maga a bizottság, a jogi szabályozási javaslatokról, a megoldási lehetőségekről senki nem beszél. Mennyi idő és még mi minden kell ahhoz, hogy egy konkrét probléma megoldását jelenthető jogszabály valóban megszülethesen? Jutnak eszembe rossz példák szép számmal…
Cimkék: körbetartozás, lakásmaffia, jogszabály, jog
5. Jogblog » Ki fogja kitölteni az adóbevallásom? 2007-02-04 16:41:57
Megszoktuk, hogy az adójogszabályokat még azelőtt módosítják, hogy az új rendelkezések hatályba léptek volna. Már tavaly felkészítettek bennünket, hogy 2007-től megszűnik a munkáltatói adóbevallás, amit kitűnően helyettesít majd az úgynevezett ADAM, amikoris az általunk beküldött adatok alapján az adóhatóság elkészíti az szja-bevallásunkat. Aztán ahogy közeledett a bűvös dátum, egyre növekedett az aggodalom is. Az év végi jogszabálymódosító hajrában úgy döntöttek a jogalkotók, hogy inkább mégis készítse csak el a munkáltató az adóbevallást. Vagy mégsem?
Cimkék: APEH, jog, adó
6. Jogblog » Beszélni nehéz! 2007-01-29 16:41:47
Néhányan emlékszünk még Péchy Blanka rádióműsorára, ahol a magyar nyelv írott és beszélt helyes használatára tanítottak bennünket, elemezve a médiában elhangzott és leírt mondatokat. Elkelne néhány tanító szó jogalkotóinknak és hivatalnokainknak egyaránt. Keressünk gyöngyszemeket...
Cimkék: jog, Kolozsvár

Belépés

Mondd el a véleményed!

Mondd el a véleményed. Az FN aktuális témáival kapcsolatban elmondhatod véleményedet az FN Bemondójában.
Klikk ide!